Diuen que el "yo-yo" era una arma dels polinesis...
Nosaltres hem de fer-lo pujar i baixar...
El gronxador, el dormilega, el goset, l’estrella....
Es tracta de fer petites carreres fen salts amb els peus junts.
Recórrer una distància amb el menor nombre de salts possible.
Fer el salt més llarg.
L’objectiu del joc consisteix en fer gol en la porteria contrària, llançant i desplaçant la pilota amb les cistelles que hem elaborat.
Els equips són de vuit jugadors. Les porteies poden ser les d’handbol. Amb una àrea circular. Cada jugador ha de portar una cistella de lacrosse que ha d’estar subjectada per les dues mans.
Només és pot subjectar amb una mà, quan agafem la pilota del terra. La pilota només és pot jugar amb la cistella... mai amb cap part del cos.
No es permat cap contacte físic. No es pot moure quan tens la pilota dins de la cistella, llavors s’ha de llançar o passar.
No es pot entrar a l’àrea, tret del porter, però es pot agafar la pilota amb la cistella.
Un membre del grup es la rata i un altre el gat, la resta formarà la ratera fen un cercle molt tancat. L’objectiu es que el gat atrapi a la rata.
La rata està dins de la ratera, el gat fora intentant entrar, cosa que els components de la ratera o impedeixen... Si el gat aconsegueix entrar, la ratera deixa sortir a la rata i pot deixar-la entrar si fos necessari... la rata només pot estar 15 segons com a màxim dins la ratera.
Es posen totes les fitxes dins del cercle interior. Cada jugador té una fitxa que només serveix per llançar, l’anomenem "percussors". Comença el joc llançant la fitxa percussor sobre les altres amb un copte de dits. Sempre s’ha de llançar dins de la zona de llançament i contra un color determinat (abans de començar es trien els colors). Cada cop que aconseguim introduir una fitxa en un forat, aquesta és retirada i ens apuntem un punt. I es retira del joc. En el joc hi ha una fitxa vermella, si introdu‹m aquesta, l’infractor ha de posar dins del tauler una de les seves fitxes retirades. També farem el mateix si introdu‹m el percussor o fem caure fora del tauler qualsevol fitxa o el mateix "percussor".
(http://www.xtec.es/~scapella/solidar/j.htm)S’ha de dibuixar un cercle força gran. Ens pot servir els cercles de les pistes de joc.
Els jugadors es posen fora del cercle i han d’empènyer uns als altres per introduir dins el cercle, dins la boca del gegant.
El jugador que entre dins el cercle queda eliminat.
Guanya l’últim en ser menjat pel gegant.
(http://www.xtec.es/~scapella/solidar/j.htm)
SALA 4: ESCENOGRAFIA del 1900
Ens recorda una situació quotidiana que podia succeir en una cambra de nens, amb mobles, joguines i accessoris del 1900.
SALA 5: dedicada a LA LLAUNA (1875-1940)
Hi trobem les joguines més antigues de la col·lecció. La major part fabricades amb llauna litografiada, amb gran luxe de detalls.
.
SALA 9: dedicada al TEATRE
Aquesta sala esta dedicada al món de l'espectacle: teatre, cinema i màgia. Compta amb un mini-escenari, i té un aforament per a 30 persones. Si podran veure totes les joguines relacionades amb el món de l'espectacle.
(Aquesta sala està en procés de restauració i muntatge. Pendent d'obrir al públic.)
SALA 10: dedicada als JOCS DE TAULA (1890-1960)
Aquesta sala era l'antiga biblioteca de l'edifici. Hi podem trobar tota mena de jocs de taula construïts amb materials diferents, segons les diferents èpoques a que pertanyen.
El terra format per petites rajoles de gres forma un ric mosaic, tan per la forma dels dibuixos com pels colors que tenen. L'artesonat del sostre esta format per una combinació de dos materials: la fusta i el guix.
BANY DEL 1897
Sortint a la terrassa del segon pis i mirant a traves d'unes finestres, és podrà veure un antic bany que encara conserva tots els seus detalls: la col·lecció de perfumers i d'orinals, la farmaciola, la dutxa, ... que de ben segur que faran riure a més d'un. Nomès és pot visitar en temporada d'estiu.